RESPONSIBILITY

   Fuarge 2012

Çorum Hitit Üniversitesi Arge Topluluğu tarafından düzenlenen "Fuarge 2012" etkinliği başladı. 

TSO Fuar ve Kompleksi'nde düzenlenen etkinliğin açılış programına Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, 
 
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri, Şeker Fabrikası Müdürü Mehmet Cumhur Demirtaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Aykul, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 
 
Programda bir açılış konuşması yapan Hitit Üniversitesi Arge Topluluğu Başkanı Yunus Burak Özkan, Fuarge 2012'yi Türkiye'de özellikle Ar-Ge çalışmaları sürdüren üniversite ve firmaların uygulama ve teori alanında yaklaşımlarının, yöntemlerinin ve proje sonuçlarının paylaşımının yapıldığı, öğrencilerin Ar-Ge'yi tanıdığı, öğrenci-üniversite-sanayi üçlüsünün aynı platformda buluştuğu ve yetenekli öğrencilerin firmalar ile bir araya geldiği organizasyon olarak tanımladı. 
 
Özkan, etkinlikte sunumlarla Ar-Ge kavramının öğrencilere aktarılmasını, Türkiye ve dünyadaki Ar-Ge çalışmaları, ülkedeki üniversite öğrencilerine ulaşarak öğrencilerin Ar-Ge çalışmalarına teşvik edilmesi ve yeni fikirlerin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını söyledi. 
 
Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri ise, bilimin herkes için önemli olduğunu belirterek, bilim üretmek için eğitim faaliyeti yaptıklarını belirtti. Bilim ve teknolojinin sanayi dönüşmediği müddetçe bir anlamının bulunmadığını dile getiren Eğri, bu tür organizasyonların ülke ekonomisine model olan Çorum sanayisini ileri taşıyacağını dile getirdi. 
 
Eğri, bu yıl ilki gerçekleştirilen Fuarge 2012'nin gelecek yıllarda da gerçekleştirilerek geleneksel hale getirileceğini sözlerine ekledi. 
 
Hitit Üniversitesi Ar-Ge Kulübünün düzenledikleri Fuarge etkinliğinin ana sponsorlarından birisi olmaktan gurur duyduk. Rektörümüz Reha Metin Alkan ve Dekanımız Halil Aykul nezdinde tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.