RESPONSIBILITY

   Off Road yarışları...

HİTOK tarafından düzenlenen Off Road yarışları pazar günü yapıldı. Ankara Yolu 5. Km’de Coşkun Metal’in arkasındaki alanda özel olarak hazırlanmış parkurda yapılan yarışmaya standart araçlar kategorisinde 9, modifiye edilmiş özel araçlar kategorisinde ise 10 olmak üzere toplam 19 araç katıldı.


Yapılan yarışlar sonunda standart araçlarda Ahmet Bektaş şampiyonluğu kazanırken Pro Araçlar kategorisinde ise Levent Ertürk birincilik kupasının sahibi oldu. Yarışmalarda mücadele eden araçların Fuar Alanı’nda toplanarak şehir turu yaparak Çorumluları yarışmalara davet ederek başlayan organizasyon saat 13.00’de verilen start ile devam etti.


Yarışmacılar 1300 metreden oluşan parkurda belirlenen kapılardan en kısa sürede geçmeye çalıştılar. Her pilotun iki tur yaptığı yarışmada özellikle çamur ve su havuzlarının bulunduğu bölümler izleyicilerin büyük ilgisini çekerken tabiki pilotlar içinde en zor bölümler oldu.


HİTOK Başkanı Mehmet Özenç, Off Road yarışlarını izlemek üzere Zübeyde Hanım Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi idareci, öğrencileri ve okul aile birliği üyelerinide davet etti. Özellikle okul öğrencilerinin yarışmaları izlerken gösterdikleri ilgi ve sevinçleri görülmeye değerdi.


Çorumlu yarış severlerinde büyük ilgi gösterdiği yarışmalar çekişmeye sahne oldu. Dokuz aracın yarıştığı standart araçlar kategorisinde Ahmet Bektaş 2073 puanla birinciliği kazanırken 1972 puanla Selahattin Gürses ikinciliği 1952 puanlada Ahmet Mert Şen ise üçüncülük ödülünün sahibi olmayı başardılar.


Modifiye edilmiş profesyonel araçlar kategorisinde ise 10 pilotun yarışması sonunda 1859 puan toplayan Levent Ertürk birinciliği kazanırken 1556 puanla Murat Bektaş ikinci 1523 puan toplayan Cemil Gazel ise üçüncülüğü kazandı. Yarışmaların ardından düzenlenen törenle dereceye giren araçlara kupa ve madalyaları HİTOK tarafından verildi.